RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Навчальний рік в Україні розпочнеться 1 вересня - названі умови навчання для школярів

З 1 вересня по всій території України почнеться навчальний рік відповідно до особливостей епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні або окремої адміністративно-територіальної одиниці.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді з керівниками областей, повідомляється на сайті "Урядовий портал".

Прем'єр нагадав, що з 1 серпня вступають в силу нові правила адаптивного карантину, за якими всі регіони України ділитимуться на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону. Він уточнив, що в залежності від епідеміологічної ситуації, на окремих територіях, в районах, містах "червоної" зони будуть прийматися окремі рішення.

Заступник Міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що в постанові від 22 липня 2020 №641 "Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2" прописані чіткі норми щодо організації роботи навчальних закладів.

"Вони спрямовані насамперед на розрив можливого спілкування дітей різних вікових груп. Ми просимо організувати початок уроків в різний час, щоб діти не відвідували навчальні заклади одночасно з дорослими і сторонніми людьми, які не є учасниками освітнього процесу", - підкреслив Ляшко.

Він додав, що викладацький склад повинен буде проходити щоденну термометрію та бути в масках до початку уроку.

"Для дітей інші норми. Ми відмовляємося від термометрії, але вводимо опитування дітей за станом здоров'я. І в разі появи симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції їм потрібно забезпечити проведення термометрії і консультації медичного працівника", - зазначив Ляшко.

Як писав "Апостроф", створено три основні сценарії навчання дітей в школах починаючи з 1 вересня 2020 року.