RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

У Києві чоловік спіймав рибу з людськими зубами - фото і відео збентежили мережу

У Києві чоловік спіймав рибу Паку, яка відрізняється своїми людськими зубами.

Фото опублікував Ігор Рибалка на своїй Facebook-сторінці.

Таку здобич було спіймано 30 липня на озері Жандарка на Позняках. Чоловік сподівався на вудку зловити рибу Товстолобика. Однак все пішло не за планом і здивувало рибалку.

Витягнута з озера Паку була розміром більша, ніж чоловіча нога. Але здивувало не це, а її зуби, які дуже нагадали людські.

Паку пов'язана спорідненістю з м'ясними Піраньями - обидві поділяють одну і ту ж підродину Serrasalminae, хоча у них різні звички до їжі. Піранья - це хижий вид, а Паку всеїдна, має вегетаріанські тенденції. Різниця очевидна в структурі їх зубів. У Піраньї дуже гострі зуби. У Паку квадратні, прямі зуби, які моторошно нагадують людські.

Паку, американська прісноводна риба - зустрічається в більшості річок басейну Амазонки і Оріноко. Крім Амазонії, риба зустрічається у водах Папуа-Нової Гвінеї, де її штучно розвели, щоб допомогти місцевим рибальства.

Як таку рибу знайшли у водоймі Києва невідомо. Але в коментарях під постом Ігоря пишуть, що вона була випущена з акваріума і прижилася в озері.

Такі зуби риби використовують для розколювання горіхів і фруктів, які падають з дерев у воду. Але також вони можуть їсти й іншу рибу.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпрі на житловому масиві Фрунзенський рибалці вдалося зловити екзотичних риб, які зазвичай не водяться в нашому регіоні.