RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні провели унікальну операцію з пересадки органу

Вночі 7 серпня у Львові провели першу в Україні операцію з трансплантації підшлункової залози від посмертного донора у Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав медик Ярослав Книш.

"Я прошу вас запам'ятати цю дату 7 серпня 2020 року, третя година ночі. Щойно завершилася перша в історії трансплантології України, я акцентую вашу увагу - перша!!! — операція з трансплантації підшлункової залози від посмертного донора! І я радий, що ця дійсно епохальна подія відбулася у Львові, в моїй рідній лікарні!!!", - написав він.

Ярослав Книш подякував доктору медицини Григорію Лапшину з університетської клініки м Любек (Німеччина), який очолив хірургічну бригаду, а також Владиславу Закордонцю (завідувач відділенням трансплантації нирки інституту ім. Акад. А. А. Шалімова) і Юрію Шаварову (керівник центру хірургії Львівської лікарні),які увійшли в бригаду.

Донором став 38-річний мешканець Львівської області. Він потрапив до лікарні з розривом аневризми судин головного мозку, стан був несумісним з життям. Рідні підписали дозвіл на донорство.

Фото операції доступні за посиланням.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Львівській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше провели операцію з потрійної трансплантації.