RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чиновники "заробили" мільйони, привласнюючи соцвиплати учасників АТО

СБУ викрила чиновників, які розкрадали бюджетні кошти, призначені для соціальних виплат учасникам бойових дій.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними слідства, до оборудок із державними коштами причетні посадовці лікувальних закладів та соціальних установ столиці, а також Київської та Тернопільської областей. Фігуранти сприяли безпідставному оформленню інвалідності атовцям та привласнювали передбачені законом виплати.

Задокументовано 17 епізодів, пов'язаних із призначенням неправомірних виплат у 2018-2019 роках. Збитки держави через незаконне призначення допомоги становлять майже 7 мільйонів гривень.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили документи осіб, на яких зловмисники планували оформити державну допомогу, і велику кількість банківських карток. У разі продовження оборудки, учасникам групи вдалося б заволодіти ще понад 6 мільйонами гривень із державного бюджету.

Наразі чотирьом фігурантам оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Контррозвідка Служби безпеки України припинила механізм незаконного отримання соціальних виплат бойовиками так званої ДНР. Співробітники СБУ задокументували групу осіб на створенні механізму протиправної видачі, у тому числі бойовикам так званої ДНР, соціальних виплат з Держбюджету України.