RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Археологи виявили римський промисловий комплекс і були вражені - знахідки стали сенсацією

Археологи з міста Корбі (графство Нортгемптоншир, Велика Британія) зробили унікальне відкриття під час розкопок у житловому комплексі Priors Hall Park.

Про це повідомляє Daily Mail.

Дослідники знайшли римський промисловий комплекс, який дає детальну картину життя в сільській Британії за часів римської окупації.

Дві печі для випалення плитки, велика піч для випалювання вапна для виробництва розчину і п'ять випалювальних печей для гончарних виробів були виявлені поряд з доказами великомасштабних розробок каменю і глини.

Команда, що стоїть за відкриттям, стверджує, що подальші дослідження можуть пролити нове світло на промислову історію міста.

Також археологи виявили безліч монет і цікавих артефактів, таких як кістки тварин, кераміка та металеві предмети, в тому числі прикраси і інструменти. Ці предмети дають рідкісне уявлення про життя робітників маєтку, а не його власника.

Особливою пам'яткою є монета повстанського імператора Аллектуса, який правив невеликою імперією, заснованою в Британії в 293 році нашої ери. У монеті був один отвір, тому її могли носити як модний предмет.

Декорована пряжка з мідного сплаву з зображенням двох дельфінів з боків, що уособлюють зв'язок з богами моря, Нептуном і Океаном, знайдена на цьому місці, відображає моду і смак того часу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії археологи виявили срібний перстень, який прикрашений орнаментом "вовчий зуб".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: