RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Сибірська виразка атакувала Киргизстан: чим вона небезпечна і як розпізнати хворобу

На півдні Киргизстану 8 осіб госпіталізувано з підозрою на сибірську виразку.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

За попередніми даними, всі вони заразилися від м'яса хворої тварини. Лабораторний аналіз підтвердив діагноз у одного пацієнта. Виявлено 285 контактних осіб.

"В ході епідеміологічного розслідування встановлено, що в кінці липня в забої та обробленні туші великої рогатої худоби, м'ясо якої було роздано 34 сім'ям в селах Тогуз Булак, Талдик, Кизил-Байрак і Беш-Мойнок, брало участь дев'ять осіб", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що всі контактні особи отримують антибіотики для профілактики і знаходяться під меднаглядом.

За даними МОЗ країни, фахівці взяли проби грунту з місця забою худоби і провели лабораторне дослідження. Вони дали позитивний результат на сибірську виразку.

"Лабораторні дослідження бактеріологічним і біологічними методами тривають", - заявили в МОЗ.

Там також повідомили, що в районі, де сталася НП, створено оперативний штаб по локалізації та ліквідації вогнища сибірської виразки.

Лікар Ошської міжобласної лікарні, куди госпіталізували людей, Курсаналі Ташова розповів, що семеро з восьми є жителями села Папа Кара-Сууйського району Ошської області.

"Стан хворих стабільний", - заявив Ташова.

Сибірська виразка - це особливо небезпечна інфекційна хвороба, що вражає шкірний покрив, рідше легені і кишечник. Збудник захворювання - бацила Вacillus anthracis. Інфекція передається людині від хворих тварин.

Симптоми хвороби: підвищення температури тіла, озноб, головний біль, сильна слабкість, болі в попереку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Тернопільській області госпіталізували дитину, у якої, за попередніми висновками лікарів, виявлено сибірську виразку.