RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні мінімальну зарплату підвищать в три етапи: з'явилися подробиці

Президент України Володимир Зеленський анонсував підвищення заробітної плати для українців у три етапи, перший можливий вже у вересні.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

"Впевнений, що депутати проголосують законопроект, поданий від Президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до п'яти тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до шести тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до шести з половиною тисяч гривень", - розповів Зеленський.

За його словами, після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив’язаною до мінімальної зарплати.

Президент звернувся до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, після Дня Незалежності України, та закликав народних депутатів підтримати президентський законопроект щодо збільшення розміру мінімальної заробітної платні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експерти зафіксували зростання економічної прірви між багатими і бідними українцями. Щорічний аналіз показав, що останнім часом це було дуже яскраво виражено. Уже влітку в Україні почалося стрімке зростання зарплат - про це говорять останні дані Держслужби статистики. І в липні середньостатистичний працівник став багатшим більш ніж на 1000 гривень, але далеко не всі так розбагатіли.