RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

Умань закриють: Кабмін обмежив паломництво хасидів на святкування Рош ха-Шана

Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства внутрішніх справ обмежити в'їзд хасидів в Умань на святкування Рош ха-Шана.

Про це повідомляє прес-служба МВС на своєму сайті.

"Ми заслухали доповіді профільних міністрів і прийшли до висновку, що епідемічна ситуація в країні і світі не дозволяє організовувати і проводити масові заходи, тим більше за участю іноземців", - зазначив голова МВС Арсен Аваков.

Він додав, що Україна з повагою ставиться до національних традицій різних народів і релігійних спільнот і щорічно робить все, щоб вони проходили за найвищими стандартами безпеки.

Але, за його словами, останніми тижнями Україна фіксує зростання захворюваності коронавірусом серед населення. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших державах, що змушує уряди цих країн повертатися до більш жорсткого карантину.

Аваков додав, що аналогічної домовленості МВС досягло з представниками Православної церкви України і УПЦ Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресної ходи через пандемію. Тому відомство сподівається на розуміння в цьому питанні і з боку представників хасидської релігійної громади.

Як писав "Апостроф", в Умані не збираються в цьому році приймати паломників-хасидів в зв'язку з поширенням коронавірусу.