RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Українці здійснили в Польщі втечу - спускалися з вікна на мотузці

У Польщі, в Кракові, поліцейські двічі протягом одного дня ловили порушників карантину, які самовільно залишили місце самоізоляції в готелі.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Представник Малопольської поліції Себастьян Глен повідомив, що затримання обох чоловіків відбулися в суботу.

Першого з них вдень затримав офіцер, котрий привіз покупки іншим поліцейським, які перебували на карантині в готелі. Підійшовши до будівлі, він помітив чоловіка, який, спускаючись мотузкою, намагався вибратися з кімнати на першому поверсі. Чоловік піднявся на ноги і почав тікати, але його зловили.

"Як з'ясувалося, втікачем був 23-річний українець, який проживає в Кракові. Він не повинен був самоізолюватись, але вирішив відвідати своїх колег, які перебували в готелі на обов'язковому карантині, пов'язаному з перетином кордону", - пояснив Глен.

Фото: RMF24

Чергове затримання відбулося вже в той же день ввечері, коли в поліцію повідомили про ще одну людину, яка намагається вибратися з готелю, спускаючись канатом.

Прибулий на місце патруль встановив, що втікачем є 28-річний громадянин України, який знаходиться в готелі на карантині. Він пояснив поліцейським, що відправився на прогулянку, оскільки йому "набридло перебувати в одному місці". Після інциденту чоловіка перевели на вищий поверх.

Стосовно обох чоловіків в даний час поліція проводить роз'яснювальні заходи. Про справу також було повідомлено санепідемслужбі, яка може накласти адміністративні штрафи на порушників карантинних правил, пояснив Себастьян Глен. Як він нагадав, ті, хто перебуває на карантині, не можуть залишати місце ізоляції або зустрічатися з іншими людьми.

Як писав "Апостроф", рекордна кількість нових випадків коронавірусу, зафіксована в Німеччині, викликає побоювання з приводу відновлення поширення інфекції в Європі.