RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

В Африці знайшли далекого родича слона і зняли на відео - вчені побоювалися, що він вимер

Сомалійська землерийка-слон, відома своєю дивно довгою мордою, була виявлена в дикій природі Африки вперше за більш ніж 50 років. Цей крихітний ссавець, який з 1968 року вважався "втраченим для науки", був виявлентй в скелястих ландшафтах Африканського Рогу.

Про це пише Daily Mail.

Після спостережень місцевих жителів в Джібуті, вчені встановили пастки для тварин, що складаються з арахісового масла, вівсянки і дріжжового екстракту. Після вилову декількох екземплярів для подальшого вивчення команда повідомляє, що сомалійська землерийка вижила після побоювань, що вона вимерла.

Істота, поїдає комах, не є ані слоном, ані землерийкою, хоча вона більш тісно пов'язано з першим. Також відома як Сенг, це далека родичка трубкозубов і ламантинів, а також слонів, незважаючи на розмір миші.

Відкриття цієї істоти в дикій природі може стати початком нової ери розуміння цього виду, який отримав наукову назву Elephantulus revoili.

"Це маловідомі тварини. З тих пір, як наука втратила їх, всього 39 збережених особин, що зберігаються в музеях природознавства світу, були єдиним речовим доказом їх існування. Глобальна група зі збереження дикої природи навіть включила його в свій список "25 найбільш розшукуваних втрачених видів"", - повідомляють вчені.

Майже все, що було опубліковано про цей вид, засноване на анатомічних дослідженнях історичних зразків.

Як писав "Апостроф", дівчина опублікувала кілька фотографій в групі під назвою "Dogspotting" в Facebook, зафіксувавши чарівну собаку, яка схожа на морозиво Oreo.