RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Помер Борис Патон - відомий вчений і Герой України

Сьогодні, 19 серпня, в Києві в 102 року помер видатний український вчений, багаторічний президент Національної академії наук України Борис Патон.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на РНБО.

Як зазначається, формується державна комісія з похорону, яка буде вирішувати основні питання, оскільки у вченого фактично немає родичів.

Борис Патон Фото: Українська правда

Про Бориса Патона

Борис Патон народився 27 листопада 1918 року в родині професора Київського індустріального інституту, закінчив КПІ за спеціальністю інженер-електрик. У 1953-му очолив Інститут електрозварювання імені Є. Патона.

З 1962 року по 1991-й він був презідентом Академії наук УРСР, а з набуттям Україною незалежності став на чолі НАНУ - і перебував на цій посаді аж до сьогодні.

Борис Патон - був найстарішим з академіків країни. Він автор понад тисячі наукових публікацій і понад 400 винаходів. Основні роботи Патона присвячені автоматичному і напівавтоматичному зварюванню.

Як писав "Апостроф", у Відні (Австрія) у віці 72 років помер відомий британський актор Бен Крос, зірка фільмів "Вогненні колісниці", "Зоряний шлях" (Star Trek) і "Цар Соломон".