RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Лікарі знайшли новий спосіб виявлення коронавірусу

Вчені з'ясували, що китайський коронавірус вкрай жорстко впливає на почуття запаху і смаку через порушення діяльності мозку і нервової системи.

Про це пише портал Business Insider.

Британські вчені дійшли висновку, що втрата смаку та нюху через коронавірус має неврологічну природу. Наприклад, від 34 до 98% хворих коронавірусом переживають втрату нюху, яку медики називають терміном аносмія. Даний симптом може тривати близько тридцяти днів, при цьому в деяких випадках нюх може не відновитися зовсім.

Далі - в рамках проведеного експерименту було з'ясовано, що у хворих на коронавірус втрата нюху набагато значніше, ніж у застуджених. Смакові відчуття у заражених Covid-19 також виявилися набагато більш пригніченими, ніж у застуджених - вони просто не зуміли відрізнити солодке від гіркого.

Сама по собі застуда закладає ніс і ускладнює дихальний процес. Це, в свою чергу, вкрай ускладнює нюх, при цьому коронавірусна інфекція призводить до некоректної роботи мозку і нервової системи.

Тому вони прийшли до ще одного важливого висновку - відрізнити коронавірус від інших ГРВІ можна за допомогою нюхових і смакових тестів.

Як писав "Апостроф", з понеділка, 24 серпня, в Україні почне діяти нове епідемічне зонування в умовах епідемії коронавірусу.