RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна прийняла на озброєння ракети "Нептун" - вони майже непомітні для ворожих радарів

У неділю, 23 серпня, на озброєння ЗСУ взяли береговий ракетний комплекс 360МЦ "Нептун".

Відповідний наказ підписав міністр оборони України Андрій Таран.

Документом визначено основні тактико-технічні характеристики берегового ракетного комплексу 360МЦ, технічні умови і загальні вимоги до комплексу.

"Нептун" - це комплекс крилатих протикорабельних ракет наземного базування, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, а так само десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, що діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів і берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах в будь-який час доби і року, при активній вогневій і радіоелектронній протидії супротивника.

"Ракети проекту "Нептун" є перспективною українською розробкою і в разі запуску серійного виробництва можуть стати вагомою зброєю стримування, адже вони здатні знищувати не тільки корабельні мети, а й наземні. Крім того, дані ракети є сучасним видом озброєння, вони керовані і практично непомітні для ворожих радарів", - заявили в Міноборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі показали знімки наслідків випробування ракетного комплексу "Нептун", який потрапив в ціль.