RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Українських водіїв попередили про штрафи за "модний" номер - можна потрапити на гроші

Водіїв в Україні попередили про те, що за ЗD номерні знаки, які нині стали модними, загрожує штраф.

Водій показав камері автофіксації непристойний жест - і попав на великі гроші

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, чимало оголошень про виготовлення номерних знаків у форматі ЗD переконують, що вони відповідають встановленим вимогам ДСТУ, але це не так.

"Пункт 4.3 ДСТУ 3650: 2019" Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних засобів. Загальні технічні умови" чітко говорить про те, що ДНЗ виготовляється шляхом штампування з стрічки з алюмінію або листової сталі. Зате спосіб виготовлення 3D номерних знаків передбачає нанесення акрилових символів на зовнішню сторону алюмінієвого знака. Висновок: 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам", - зазначив Білошицький.

Він підкреслив, що водіям забороняється керувати транспортним засобом з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів. За це передбачено штраф 170 грн. За вчинення такого ж другого правопорушення протягом року - штраф 255 грн. або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з вилученням транспортного засобу чи без такого.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українських водіїв попередили про цікавий "трюк" зі штрафами за порушення ПДР.