RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Вчені назвали несподівані ліки від коронавірусу - ці таблетки п'ють мільйони

Команда вчених з Університету Східної Англії встановила, що звичайні таблетки від кров'яного тиску, які приймають мільйони британців, можуть лікувати Covid-19.

Про це повідомляє видання Mirror з посиланням на результати дослідження, опубліковані в Current Atherosclerosis Reports.

Вчені стверджують, що інгібітори ACE і ARBS (блокатори рецепторів ангіотензину) покращують виживання у хворих на коронавірус і знижують ступінь важкості перебігу хвороби. Проаналізувавши дані про 28 000 хворих на Covid-19, вони виявили, що у тих, хто приймав ліки від гіпертонії, ймовірність смерті була набагато меншою.

"У пацієнтів з Covid-19 з високим кров'яним тиском, які приймали препарати, ймовірність критичного або летального результату в 0,67 рази нижче, ніж у тих, хто їх не приймає", - зауважив провідний автор дослідження, доктор Василіос Василиу з Університету Східної Англії.

Найбільш популярними різновидами цих препаратів є Раміприл, Лозартан, Лізиноприл і Кандесартан. Минулого року вони були прописані в Англії майже 65 мільйонів разів. Їх виписують для лікування діабету або високого кров'яного тиску. Близько 10 відсотків людей у Великобританії (6,6 мільйона чоловік) приймають їх регулярно.

Як повідомляв "Апостроф", дослідження команди медиків з лікарні Гарібальді в Італії показали, що важкі випадки COVID-19 можуть стати причиною рідкісного аутоімунного захворювання, що приводить до ослаблення м'язів.