RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Де Тимошенко лікується від коронавіруса: ексклюзивні подробиці

25 серпня прес-секретар лідера партії БЮТ Юлії Тимошенко Марія Сорока повідомила про те, що політик продовжує перебувати у важкому стані після зараження коронавирусной інфекцією.

При цьому до цих пір немає інформації, де саме проходить лікування Юлія Володимирівна. Втім, українські віп-політики проходять лікування в двох місцях - Олександрівська лікарня або ж "Феофанія". Госпіталізувати хворих з COVID-19 приватним клінікам МОЗ забороняє.

Розповідаємо, в якому стані зараз знаходиться Тимошенко і що нам розповіли в кожній з медичних установ.

Що з Тимошенко?

Тимошенко отримала позитивний тест на COVID-19 23 серпня. Як розповіли її знайомі, лідера БЮТ забрали з високою температурою прямо з робочого місця.

"Так, на жаль це правда. Тест показав, що у Юлії Володимирівни Covid-19. Стан оцінюється як важкий. Температура до 39. Бореться!", - написала тоді на своїй сторінці в Facebook її прес-секретар Марина Сорока. При цьому її дочка і зять теж заразилися, але у них захворювання протікає в легкій формі.

На наступний день Тимошенко опублікувала у себе пост, в якому розповіла про свій стан.

"Зараз мені трохи важко писати цей пост, тому що "вірус, якого немає"- таки є. Тому у мене до вас велике побажання: бережіть себе!", - написала Тимошенко.

Тоді "Апостроф" звернувся з уточнюючим запитанням до її прес-секретаря. Ми хотіли дізнатися, чи немає загрози життю лідера БЮТ. На наше запитання Сорока відповіла лише: "Слідкуйте за повідомленнями". При цьому вона підкреслила, що останній пост Тимошенко буцімто написала сама.

Вже на наступний день прес-секретар опублікувала інформацію про її важкому стані. За її словами, поліпшення поки немає.

"На жаль хороших новин поки немає. Стан Юлії Володимирівни залишається важким .... З учорашнього вечора вона отримує інтенсивний курс терапії, згідно з протоколом лікування COVID ...", - сказано в публікації.

Де проходить лікування Тимошенко?

Незабаром після початку пандемії, в Україні спалахнув скандал через віп-умови для українських політиків в Олександрівській лікарні.

Тоді в ЗМІ потрапив наказ адміністрації Олександрівської лікарні, в якому йшлося про необхідність підготувати VIP-палати для українських можновладців. Скандал вийшов настільки гучним, що реагувати довелося навіть меру Києва Віталію Кличку. Тоді він пояснив, що особливі умови передбачені тільки для перших осіб держави.

Решта ж можновладців будуть проходити лікування на загальних умовах. Однак улюбленої лікарнею українських політиків (якщо винести за дужки закордонні установи) завжди була "Феофанія". Очевидно, там умови більш комофортні.

Зокрема, там проходила лікування перша леді України Олена Зеленська і їх 7-річний син Кирило.

Ми подзвонили в обидва медустанови, щоб дізнатися, чи не там знаходиться зараз лідер БЮТ. В Олександрівській лікарні сказали, що про прибуття Тимошенко вони не чули, хоча повинні були.

"Якби Тимошенко тут була, то вся б лікарня вже напевно про це знала. Але ми поки нічого не чули. Хоча зараз були довгі вихідні і нічого виключати не можна, але ми про її перебування в Олександрівській лікарні не чули", - сказали "Апострофу" в медустанові.

У "Феофанії" були більш категоричні, хоча перебування Тимошенко у себе не спростували. "Ми не коментуємо інформацію про своїх пацієнтів. Такі дані захищені законом. І ні про які інші хворих, включаючи Олену Зеленську, теж", - заявили там.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: