RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Одеський суспільний діяч звинуватив Сергія Ківалова в обмані жителів міста

Відомий одеський громадський діяч, журналіст і меценат Святослав Огренчук опублікував пост про схеми Сергія Ківалова.

Публікацію він розмістив в Facebook, пише видання "Івасі".

Святослава Огренчук, що є інвалідом з дитинства, відстоює права людей з обмеженими можливостями. У публікації він звернув увагу одеситів на махінації колишнього народного депутата, Почесного громадянина Одеси та Одеської області Сергія Ківалова з землею, під виглядом благої діяльності.

"Задумав якось близько восьми років тому народний депутат Сергій Васильович Ківалов соціальний проект "Загальноосвітня церковно-парафіяльна школа". І пішов він з проектом до міської влади і переконав її в безкорисливих благих намірах. І повірила Ківалову міська влада, і виділила йому в 2013 році землю: не просту, а цілих 1,3 гектара землі на міжрейсовій базі моряків, на суперпільгових умовах. Закипіла робота. І все було б добре, але виявилося, що землю міська влада передала на суперпільгових умовах, та ще на 49 років Благодійному фонду "Студентська церква", яким де-факто керує Ківалов. Ось у чому підступ: Сергій Васильович на доброту і довіру до нього міської влади вирішив відповісти підлістю, лукавством і зрадою. А підлість у тому, що Благодійний фонд "Студентська церква", не бентежачись, передав землю у МГУ, яким володіє "меценат" Сергій Ківалов. І що ж мають одесити, які чекали від цього соціального проекту загальноосвітню церковно-приходську школу, в якій навчання дітей повинно здійснюватися безкоштовно, бо в православному світі всі церковно-приходські школи завжди були безкоштовними. Одесити отримали приватну дорогу Міжнародну академічну школу Одеси. Вартість навчання в цій школі становить 11 тисяч 700 гривень на місяць", - написав він.

Святослав Огренчук обурився лицемірству Ківалова, який за бюджетні гроші побудував за фактом приватну школу для дітей дуже забезпечених батьків.

"Школа-казка, школа-мрія, одним словом - школа майбутнього! Ось тільки це майбутнє буде доступно тільки дуже багатим і обраним. А від соціального проекту "Церковно-приходська школа" там залишаться тільки заняття Закону Божого, і то факультативно. Адже "одеський меценат" Сергій Васильович зазиває до школи вчитися і мусульман, і іудеїв, і індусів, і представників інших релігій, бо в його незвичайній школі православ'я нікого не будуть напружувати і християнські дисципліни будуть проходити факультативно у вільний від основних занять час по добровільному бажанню дітей і їх батьків", - підкреслив Святослав Огренчук.

"Вартість навчання однієї дитини в рік становить 117 тисяч гривень. Сергій Васильович, я вчився в Почаївській духовній семінарії, як і всі інші семінаристи, абсолютно безкоштовно. У Київській духовній академії на стаціонарі навчання безкоштовне, а на заочному секторі воно коштує 2 тисячі гривень в рік. Я вчився заочно і платив, як і всі, цю символічну суму. Ви зрозумійте Сергій Васильович, церковно-парафіяльна школа повинна захоплювати людей благочестям моралі, а не розкішшю закладу! Сергій Васильович, згадайте слова Христа Спасителя: не можна служити Богу і мамоні!", - резюмував Святослав Огренчук.