RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Водіям в Україні розповіли про "трюк" зі штрафами за порушення ПДР - не поспішайте платити

В Україні патрульні поліцейські часто намагаються виписати водіям побільше штрафів: наприклад, якщо вас зупинили для перевірки документів, але ви забули включити аварійку, за це відразу ж оштрафують.

Але штрафи можна оскаржити, якщо ви вважаєте їх незаконними, пише "Дорожній адвокат".

Оскаржити постанову можна тільки в 10-денний термін, якщо за цей час не вжити заходів, ви автоматично будете вважатися порушником, навіть якщо фактично не здійснювали правопорушення. Для оскарження штрафу потрібно звернутися або в управління патрульної поліції, або в суд.

Якщо відразу звернутися в поліцію, можна втратити право на звернення до суду. За подачу скарги в управління поліції зборів платити не треба, за звернення до суду потрібно сплатити судовий збір у розмірі 439,40 грн. У разі задоволення позову, судовий збір повертається.

Позовну заяву можна надіслати поштою або подати безпосередньо до суду. Явка в суд не є обов'язковою, справу можуть розглянути без присутності людини, яка подала заяву. Рішення буде відправлено судом поштою.

Як повідомляв "Апостроф", у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3424, яким передбачається звільнення від сплати судового збору в зв'язку з оскарженням штрафів ПДР.