RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Маск представив на свинях чіп-імплант для мозку Neuralink - його будуть вставляти людям

Американський бізнесмен Ілон Маск провів презентацію чіпа-імпланта для мозку Neuralink, під час якої показав, як він працює на свинях.

Трансляція заходу пройшла на офіційному YouTube-каналі компанії Neuralink.

На презентації Маск показав трьох свиней: у однієї був встановлений чіп, у іншої чіп був недавно вилучений, а у третьої його ніколи не було.

Коли свиня з чіпом в голові їла, то на дисплеї показувалися спалахи і видавалися звуки. Таким чином демонструвалися сплески активності її мозку.

На прикладі другої свині він показав, що навіть вилучення чіпа тварина залишилася повністю здорової і нічим не відрізняється від своїх звичайних родичів.

Маск висловив надію, що за допомогою чіпа можна буде лікувати нейронні захворювання людей

"Свині дуже схожі на людей. Якщо ми збираємося розбиратися в речах для людей, то свині - хороший вибір. Якщо пристрій працює в свині, то це добра ознака того, що пристрій надійний для людей" , - сказав Маск під час презентації.

Крім того, також була представлена друга версія хірургічного робота, який призначений для вставки імпланта Neuralink в мозок.

Як повідомляв "Апостроф", глава компаній Tesla і SpaceX задумав імплантувати чіпи в мозок людини, що дозволить боротися з неврологічними захворюваннями, а в довгостроковій перспективі - створити ідеальний інтерфейс для прямого зв'язку людини з гаджетами.