RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У НАБУ різко відреагували на ситуацію з Ситником

У Національному антикорупційному бюро України вважають рішення Конституційного суду України про неконституційність призначення Артема Ситника Директором НАБУ політично мотивованим.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства в Facebook.

У НАБУ вважають таке рішення "черговим кроком на шляху знищення інституційної незалежності бюро".

Також у відомстві вважають, що рішення було прийнято в рекордно короткі терміни, незабаром після оприлюднення так званих "плівок ОАСК", на яких записані розмови про правосуддя в Україні, в тому числі і про рішеннях КСУ.

"КСУ позбавив НАБУ права через суд анулювати незаконні оборудки державних підприємств і фактично звільнив топпосадовців від кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яке розслідували детективи НАБУ. На черзі розгляд суддями КСУ подання нардепів про нібито неконституційність створення Національного Бюро", - йдеться в заяві.

У НАБУ також висловили думку, що рішення КСУ не веде до звільнення Ситника.

"Зауважимо, що незважаючи на визнання КСУ указу президента про призначення Артема Ситника Директором НАБУ неконстутіціонним, воно не передбачає його автоматичного звільнення", - заявили в прес-службі.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 28 серпня, Велика палата Конституційного Суду (КС) України визнала, що не відповідає Конституції указ п'ятого президента України Петра Порошенка про призначення Ситника.