RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Лихо більше, ніж Чорнобиль: Фокін розповів про катастрофу з шахтами на Донбасі

Перший заступник глави української делегації в ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі Леоніда Кравчука Вітольд Фокін висловився про катастрофічну ситуацію на Донбасі.

Про це він розповів виданню "Страна".

За словами Фокіна, Донбас зараз зруйнований, що, в свою чергу, призведе до екокатастрофи. Зокрема, головна проблема в затоплених шахтах і переповнених водонакопичувачах. Без їх очищення заповняться річки і озера, а далі все потрапить в Азовське і Чорне моря.

"Багато хто закриває очі на це, але лихо, що насувається, може стати незмірно більшим, ніж Чорнобильська аварія", - підкреслив перший заступник Кравчука.

Він також розповів про шахтарів, підмітивши, що це особливий народ.

"Вони нащадки волелюбних, втікачів, може, з кримінальним відтінком, людей, які осіли в донецьких степах. Донецький характер має свою специфіку. Донеччани довго терплять, але коли розгойдаються, зупинити їх дуже важко", - сказав Фокін.

Як повідомляв "Апостроф", перший заступник голови української делегації в ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі Леоніда Кравчука Вітольд Фокін запропонував дати особливий статус всьому Донбасу.