RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Діти можуть поширювати коронавірус безсимптомно до трьох тижнів - вчені

У Південній Кореї провели дослідження, яке показало, що діти можуть переносити коронавірус протягом трьох тижнів, навіть не маючи явних симптомів хвороби.

Про результати дослідження повідомляє видання Мirror.

Фахівці з Медичного коледжу Сеульського національного університету, обстеживши 91 дитину, у якої тести показали наявність Covid-19, встановили, що вони можуть бути переносниками вірусу до трьох тижнів, навіть якщо у них не спостерігається явних симптомів.

Автори звіту припускають, що діти можуть передавати Covid-19 непомітно і це є причиною його широкого поширення.

За дітьми, які пройшли тестування в 22 лікарнях по всій Південній Кореї, спостерігали протягом 21 дня, а вірус виявляли приблизно протягом двох з половиною тижнів. Принаймні у половини з них все ще спостерігалися сліди вірусу протягом трьох тижнів.

"Виходячи з результатів дослідження, випадки неявного інфікування дітей могли бути пов'язані з прихованою передачею COVID-19", - зауважили південнокорейські фахівці.

Вони підкреслили важливість відстеження контактів хворих дітей, щоб якомога швидше ізолювати їх, і вони не поширювали коронавірус в суспільстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, скільки захисних масок в день доведеться використовувати школярам під час навчання в школах в умовах пандемії коронавірусу.