RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Це напружений момент": Шмигаль анонсував нове продовження карантину в Україні

Карантин в Україні триватиме ще довго, так як хвиль коронавірусу може бути ще багато.

Про це в інтерв'ю The Page заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Цих хвиль може бути багато. І вважати, яка це хвиля, перша, друга або десята, напевно, вже некоректно. Треба розуміти, що сьогодні світ живе з коронавірусом. Ми очікуємо винахід вакцини. Сьогодні понад 160 вакцин в роботі в різних компаніях і країнах. з них понад 30 проходять фінальну стадію клінічних випробувань. за оцінками експертів, з лютого по травень з'являться комерційні партії перших вакцин і ефективних ліків", - сказав він.

За словами глави уряду, в даний момент спостерігається "хвилеподібний розвиток коронавірусу в світі".

"Сьогодні в Україні протоколи лікування і ліки українських виробників дозволяють нам не допускати важких стадій, і у нас летальність від коронавірусу зменшується. Якщо на початку летальність була 3%, потім 2,5%, то зараз вже 2,2%. Вона продовжує зменшуватися. Це показник роботи наших лікарів, показник ефективності протоколів", - додав він.

Також Шмигаль нагадав, що в даний момент карантин в Україні продовжили до початку листопада, але його збираються продовжувати і в майбутньому.

"Не дивлячись на ті показники, які у нас зараз є, в вересні-жовтні буде досить напружений момент з проходженням чергової хвилі. Тут важливо правильно підготувати медичну систему, лікарів, обладнання, лікарні, підвести кисень до ліжок. Це один з елементів сучасних протоколів лікування. Це важливі речі", - завершив він.

Раніше Шмигаль заявив, що вже в кінці вересня в Україні щодоби фіксуватимуть до 3 тисяч хворих на коронавірус.