RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Осінь і зима в Україні будуть "аномальними": синоптики попередили про сюрпризи

В Україні продовжує зберігатися тренд на підвищення середньорічної температури повітря - осінь 2020 буде року теплою, хоча заморозки все ж очікуються, а зима не порадує повноцінним сніговим покривом.

Про це пишуть "Вести".

За словами завідуючої відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, навіть в жовтні вдень буде плюсова температура, але можна чекати традиційних туманів і заморозків вночі.

"У цьому році вісім місяців, за винятком квітня-травня, були аномально теплими. І очікується, що цей тренд залишиться. За оцінками метеорологів, 2020 рік може виявитися найтеплішим за весь період спостереження. Але при цьому буде спостерігатися серйозний дефіцит вологи", - зазначила вона.

Балабух уточнила, що в другій половині осені можливий мокрий сніг, але температура повітря буде нетипово високою. Взимку будуть невеликі морози, але снігопадів можна не чекати.

У свою чергу, провідний синоптик відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Роман Мурмило заявив, що в Україні вересень буде аномально спекотним. Істотного похолодання не буде, як і серйозних опадів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше метеоролог Тетяна Адаменко дала прогноз, що в 2020 році літо затримається ще на цілий місяць у вересні, а зима 2021 року теплою і дощовою.