RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Києві побудували багатофункціональний спортивний комплекс замість шкільного стадіону

Коли в 1978 році в Києві загальноосвітня школа №194 відкрила двері для жителів району Оболонь, спортивний майданчик цього навчального закладу відповідав вимогам, проте за більш ніж 40 років перетворився в запущений, небезпечний для проведення занять простір. У адміністрації закладу не було коштів його оновити, поки восени 2017 року ініціативна група з представників батьківського комітету школи та жителів ближніх будинків звернулася за допомогою до депутата міськради Людмили Костенко.

Про це йдеться у допису на сторінці депутата у Facebook.

Спеціалізована школа №194 "Перспектива" завдяки зусиллям депутата 1 вересня відкрила кардинально оновлений шкільний стадіон, який завдяки ряду удосконалень перетворився на сучасний багатофункціональний спортивний комплекс загальною площею майже 18 тис м кв.

Тут є глядацькі трибуни, два поля зі штучним газоном - для футболу та міні-футболу, боксерський ринг, сучасні бігові доріжки, майданчик для стрибків у висоту, окремий простір під тренажери. Також були зведені сучасні корпуси, де можна займатися спортом в зимовий період. На кожному з об'єктів встановлені камери відеоспостереження і антивандальні металеві сітки.

"Завершення реалізації цього досить амбітного проекту вартістю майже 33 млн грн в умовах економічної кризи, пов'язаного з пандемією коронавірусу, стало для нас справжнім викликом. Довелося докласти певних зусиль, щоб переконати Київську міську державну адміністрацію не згортати, не консервувати роботи", - розповіла депутат Київради, заступник голови Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Людмила Костенко, яку було запрошено на перший дзвоник в якості почесного гостя.

"Я щиро вдячна кожному, хто так чи інакше причетний до результату, що зібрав нас на цьому святі. Вдячна тим, хто з самого початку лобіював інтереси школи і громади, вдячна тим, хто приєднався на останньому етапі... Зараз ми бачимо яскраве втілення результату нашої роботи. Коли можна з упевненістю говорити: "Нам вдалося!", - констатувала депутат.