RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Росії суд виніс вирок за фото генерала Власова на сайті "Безсмертного полку"

В Росії суд виніс вирок колишньому студенту пермського коледжу Данилу Симанову, якого звинувачували в реабілітації нацизму за публікацію на сайті "Безсмертного полку" фото генерала Власова - радянського воєначальника, який під час війни перейшов на бік гітлерівської Німеччини. Симанова засудили до 200 годин виправних робіт.

Про це йдеться в рішенні Пермського крайового суду.

Росіянина звинувачували у тому, що він 4 травня в рамках акції "Безсмертний полк", яка цьогоріч проходила онлайн через епідемію коронавірусу, відправив фотографію генерала Власова на сайт "Банк пам'яті", щоб її транслювали серед портретів ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Пермський крайовий суд призначив колишньому студенту 200 годин виправних робіт. Симанов повідомив, що не буде оскаржувати вирок. Він пояснив свій вчинок тим, що не знав повної інформації про особу Власова.

Суд вирішив конфіскувати комп'ютер Симанова на користь держави.

Також Слідчий комітет РФ розслідував справу жителя Ульяновська В'ячеслава Круглова, який відправив для аналогічної трансляцї фотографію Адольфа Гітлера, рішення щодо нього суд ще не виніс.

Ще декілька кримінальних справ про реабілітацію нацизму було відкрито на жителів Кемерового, Самари, Волгограда, Ульяновська і Пермі через завантаження на сайт акції фотографій офіцерів СС. Організатори акції передали слідчим IP-адреси користувачів, які розмістили портрети.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії спалахнув скандал через фото Гітлера та Гіммлера на сайті акції "Безсмертний полк", при цьому російські правоохоронці підозрюють громадян РФ, України та Естонії.