RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні батьки можуть самі вибирати форму навчання дітей в школі: які є варіанти

Батьки українських школярів можуть самостійно вибирати форму навчання дітей в школах.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє офіційний сайт уряду.

За словами глави уряду, за рішенням Кабміну 1 вересня цього року проходить в класичній формі, але в "червоних зонах" навчання відбуватиметься дистанційно.

"Сьогодні в Україні є можливість вчитися як в традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть вибирати будь-яку з цих форм навчання", - сказав він.

Крім того, в країні будуть продовжувати транслюватися телевізійні уроки.

Що стосується роботи вищих навчальних закладів, то вони будуть працювати так само, як середні і дошкільні. При цьому, якщо вуз перебуває в "помаранчевій зоні", то буде заборонено навчання в групах понад 20 осіб.

Відзначимо, що для дистанційного навчання в школі батькам необхідно написати заяву директору школи, в якій навчається дитина і повідомити про бажання переведення дитини на тимчасову дистанційну освіта. Після цього буде підрахована кількість дітей конкретної паралелі в кожній області і буде формировано стільки класів цієї паралелі, скільки потрібно, а потім будуть створені спеціальні класи.

Також відомо, що Міносвіти готує новий порядок дистанційної освіти. Згідно з проектом, в Україні може з'явитися національна платформа дистанційної освіти. Якщо його приймуть, то в країні зможуть створювати окремі дистанційні класи і не тільки на час карантину. Такі класи будуть працювати для дітей, які навчаються за кордоном або живуть на окупованих територіях.

Нагадаємо, що вже в кінці вересня в Україні щодоби фіксуватимуть до 3 тисяч хворих на коронавірус.