RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Поліція розслідує справу про незаконну надбудову Гео Леросом поверху над своєю квартирою

Виключений з фракції "Слуги народу" депутат Гео Лерос став фігурантом ще одного кримінального виробництва.

Про це повідомляють "Українські новини".

Поліція розслідує кримінальне провадження № 12020105060000307 від 12.08.2020 по самоуправству і підробку документів в зв'язку з надбудовою ще одного поверху в будинку в Лабораторному провулку на Печерську, де проживає Гео Лерос.

Справу розпочато за заявою громадської організації, яка після демонтажу надбудови на даху будинку на Майдані, продовжила виявляти незаконні споруди в Києві. При огляді надбудови за адресою провулок Лабораторний, 4 з'ясувалося, що весь дев'ятий і надбудований десятий поверх займає народний депутат Гео Лерос. У цьому будинку він володів квартирою у 33 м2, яка перетворилася в житло площею в 336 м2. Квартира такої площі відображена в його декларації.

В реєстрах Державної архітектурно-будівельної інспекції дозвіл на будівництво об'єкта відсутній. Як пишуть журналісти, частина сусідів підтвердили, що згоди на надбудову поверху вони не давали, і підтвердили, що підписи Гео Лерос намагався зібрати особисто. За законодавством згоду мешканців з пакетом документів - обов'язкова умова реконструкції.

Як повідомлялося перед виключенням з фракції на нардепа Гео Лероса завели кримінальну справу про несплату податків. Згідно з даними декларації, стан Лероса в готівці і криптовалюті можна оцінити приблизно в 41 млн гривень.

Його офіційні доходи - це депутатська зарплата і дохід від заняття підприємницькою діяльністю. При цьому як фізособа-підприємець Гео Лерос зареєструвався через пару тижнів після перемоги у виборах, а через 9 днів підприємницьку діяльність призупинив, про що є запис у відкритому реєстрі.

Ці 320 тисяч гривень, зароблені за тиждень, складають майже всі офіційні доходи Гео Лерос за все його додепутатське життя. Згідно з інформацією податкової, він отримував дохід тільки в 2008-2009 роках. Це було всього 600 гривень і 45 тисяч гривень страхової виплати.