RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні різко посилили покарання за "хитрощі" з автономерами: що змінилося

У четвер, 3 вересня, Верховна Рада збільшила штраф з 2,5-4,2 тис. гривень до 17-20,4 тис. гривень і ввела позбавлення волі на термін від 5 до 7 років за підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номерного знака транспортного засобу, яким незаконно заволоділи.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Українські новини".

Документом вносяться зміни до ст. 290 Кримінального кодексу, і передбачається, що за незаконне внесення змін, підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера транспортного засобу, яким незаконно заволоділи, його реалізацію, а також за створення або утримання місць, в яких здійснюється приховування, розукомплектування чи переобладнання таких транспортних засобів накладається штраф від 17 тис. до 20,4 тис. гривень (1 000-1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або передбачається обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Ті самі дії, вчинені організованою групою або злочинною організацією, караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з конфіскацією майна.

За прийняття законопроекту № 3301 в цілому проголосували 309 депутатів при мінімально необхідних 226.

Як повідомляв "Апостроф", водіїв в Україні попередили про те, що за ЗD номерні знаки, які нині стали модними, загрожує штраф .