RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні посилили покарання за викрадення авто: що змінилося

У четвер, 3 вересня, Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 3301, яким посилила відповідальність за крадіжку авто.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Кореспондент".

Законом вносяться зміни до статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Зокрема, при визначенні відповідальності за викрадення автомобіля, будуть враховувати вартість машини.

Крадіжка автомобіля буде каратися позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Якщо автомобіль викрали за допомогою "електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони" або якщо вартість машини становить від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, то злочинцеві світить покарання у вигляді позбавлення волі на срок від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такого.

За викрадення авто, вчинене організованою групою або поєднаний з насильством, винуватцям загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна або без такого.

Як повідомляв "Апостроф", водіїв в Україні попередили про те, що за ЗD номерні знаки, які нині стали модними, загрожує штраф .