RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Нові автомобілі можна буде зареєструвати просто в автосалоні: деталі законопроекту

Уряд доопрацював проект постанови, яка передбачає можливість проведення реєстрації нових автомобілів прямо в автосалонах. Якщо її ухвалять, дану послугу зможуть надавати автосалони офіційних імпортерів і дилерів.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє AUTO-Consulting.

Експериментальний проект постанови, який розробило МВС, "Про реалізацію експериментального проєкту щодо здійснення державної реєстрації нових автомобілів, автобусів, мотоциклів та мопедів усіх типів, марок і моделей, самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, причепів та напівпричепів до них, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів за участю виробників, дистриб’юторів та уповноважених дилерів, які їх реалізують" спрямований на те, щоб автомобілі (і інші транспортні засоби) можна було зареєструвати прямо в автосалонах відразу при покупці.

Українці, які купували новий автомобіль в автосалоні, знають, що його і раніше можна було там зареєструвати. Однак це робили за спеціальну плату. Залежно від її розміру, можна було навіть вибрати відповідний державний номерний знак. Тепер цю послугу зможуть надавати автосалони офіційних імпортерів і дилерів офіційно. Проектом документу передбачено, що спрощена процедура реєстрації стосується поки тільки нових транспортних засобів.

Підготовлені імпортерами та дилерами документи будуть передаватися до ДСЦ через функціональну підсистему єдиної інформаційної системи МВС.

В автосалоні покупець нового автомобіля зможе відразу отримати реєстраційний держномер і техпаспорт на транспортний засіб. МВС зазначає, що поки не кожен салон зможе дозволити собі таку послугу. Для її реалізації необхідно мати, приміром, спеціальну станцію з доступом до інтернету вартістю близько 10 тис. грн, а також - пристрій для друку реєстраційних документів, вартістю 140 тис. грн. і багатофункціональний пристрій для друку за 6 тис. грн. В цілому все необхідне обладнання обійдеться автосалону до 200 тис. грн.

Тому, ймовірно, таку послугу, в порядку експерименту зможуть надавати тільки мережеві автосалони великих імпортерів і дилерів. За оцінками МВС, таких по всій країні - близько чотирьох сотень.

Як повідомляв "Апостроф", дозвіл на ввезення автомобілів зі США в Україну залишиться чинним - МВС вилучило з проекту постанови про реєстрацію автотранспорту вимогу посвідчувати документи та заборону реєструвати авто після ДТП.