RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Тернопіль відмовляється посилювати карантин: з'явилася жорстка реакція поліції, відео

Незважаючи на те, що Тернопіль внесено в "червону зону" карантину, місцева влада вирішила не скасовувати з понеділка, 7 вересня, рух громадського транспорту і навчання в школах. А в поліції готові діяти, як вимагає законодавство - тобто штрафувати порушників карантину.

Про рішення тернопільської влади стало відомо з трансляції засідання міського оперативного штабу з протидії поширення коронавірусної інфекції на Facebook-сторінці.

Як стало відомо, в роботі транспорту в Тернополі зміниться тільки те, що по місту їздитимуть так звані спецрейси, які будуть перевозити місцевих жителів при наявності довідки або іншого документа з місця роботи.

"Також ми не закриваємо школи і садки, вони і надалі будуть працювати в штатному режимі", - заявив міський голова Сергій Надал.

Мер Тернополя підкреслив, що йому цікаво, як правоохоронці будуть штрафувати дітей, які йдуть до школи.


Тим часом в коментарі РБК-Україна представник прес-служби поліції Тернопільської області заявив, що в разі порушень правил карантину з 7 вересня, поліція буде діяти в межах законодавства.

Як відомо, в червоній зоні карантину заборонено роботу громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи. Порушникам загрожують штрафи.

Як повідомляв "Апостроф", мер Тернополя Сергій Надал заразився коронавірусом. Чиновник і раніше публічно критикував центральну владу і відмовлявся вводити жорсткі заходи карантину в місті.