RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У хасидів в Умані почали масово діагностувати коронавірус: відео

В Умані Черкаської області, куди на святкування іудейського нового року Рош-га-Шана з'їхалися паломники, вже у 6 хасидів виявили Covid-19. Мер міста Олександр Цебрій закликав усіх прочан проходити тестування на коронавірус.

Як передає "Апостроф", відповідне відеозвернення міського очільника опублікували в Telegram-каналі Pavlovsky News.

За словами міського голови Умані, міська лікарня, яка визначена опорною для хворих з коронавірусом, забезпечена 14 ліжкомісцями для хворих з Covid-19, зараз же до медичного закладу госпіталізовано 18 осіб. Медикам, за словами Цебрія, довелося вишукувати додаткові можливості для розміщення хворих.

Міський голова Умані зазначив, що всі хасиди, які прибули в місто, повинні пройти тестування на Covid-19 в приватних клініках Умані за свій рахунок. Поки з виконанням цієї вимоги проблем немає.

"Зараз всі прийняті в Умані заходи дозволяють тримати ситуацію під контролем і зберігати спокій у городян", - наголосив Цебрій.

Додамо, що за останніми даними виконкому Уманської міської ради станом на 3 вересня всього під наглядом сімейних лікарів КНП "Уманський міський ЦПМСД" перебуває 125 осіб. Стаціонарне лікування проходять 19 осіб, з них 18 осіб - іногородні.

"Також двоє іногородніх громадян госпіталізовано з підозрою на Covid-19. В контактній зоні з інфікованими перебували 107 осіб", - йдеться в повідомленні виконкому Уманської міської ради на власній сторінці у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", в Умані Черкаської області в ніч на 28 серпня стався конфлікт між місцевими жителями і хасидами, які прибули на святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана. Місцеві мешканці не пропускали паломників на місце поховання духовного лідера - цадика Нахмана.