RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Україна стягує артилерію до лінії розмежування під Горлівкою, куди обіцяв стріляти Пушилін - ЗМІ

Україна стягує артилерію до позицій ЗСУ біля населеного пункту Шуми (під Горлівкою). По ним вранці 7 вересня пообіцяв відкрити вогонь глава так званої ДНР Денис Пушилін, нібито через те, що українські підрозділи, всупереч умовам перемир'я, риють там траншеї і укріплюються.

Про це повідомляє "Країна" з посиланням на власні джерела.

Пушилін закликав українську сторону вивести особовий склад з місця, за яким буде завдано удар.

Як повідомили бійці ЗСУ, що знаходяться на цих позиціях, траншеї, які збираються обстрілювати бойовики, спочатку споруджували не українські воїни. Вони лише зміцнили позиції, що дісталися їм від противника.

"Ці траншеї всього лише частина тих опорних пунктів, які кинув противник ще рік тому, вирівнюючи лінію фронту. Цю ділянку ми зайняли ще на початку літа, трохи зміцнили. І ось по загадкової причини нам раптом заявляють, що ми там щось копали і щось там порушили", - пояснив офіцер підрозділу під Шумами.

Він додав, що після заяви Пушиліна позиції відвідали і представники ОБСЄ і штабісти. Бойцов з опорних пунктів вже вивели, а траншеї закопують.

"Звичайно, неприємно. Виходить, що сепари нами вже командують. Але що поробиш. За великим рахунком ця ділянка для Пушиліна була потрібна для інформаційного шуму, що б натиснути на нас. Це по-перше. А по-друге ділянка дійсно важлива, так як вона дозволяє нам в разі потреби швидко повести наступ на прилеглі позиції противника", - сказав офіцер.

За даними видання, ЗСУ стягнули до цих позицій артилерію.

Як повідомляв "Апостроф", глава делегації України на переговорах Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук заявив, що провокаційні заяви ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна про атаку по позиціях ЗСУ - це бажання загострити ситуацію на Донбасі . Він додав, що на екстреному засіданні ТКГ потрібно ще раз зафіксувати, що припинення вогню на Донбасі - найголовніше питання для всіх сторін.