RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Версії розходяться: з'явилося відео і нові деталі "втечі" Колесникової в Україну

З'явилися нові подробиці про місцезнаходження соратниці Світлани Тихановської Марії Колесникової, яка за інформацією білоруських ЗМІ виїхала з країни.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє телеканал "Білорусь 1".

Спочатку стало відомо, що Марія Колесникова, Антон Родненков і Іван Кравцов покинули територію Білорусі, але деякі ЗМІ спростовують цю інформацію.

"Зараз вони знаходяться на території України. Їх колега Марія Колесникова намагалася незаконно покинути територію Республіки Білорусь, але була затримана на кордоні", - йдеться в повідомленні.

Пізніше цю інформацію про затримання Марії Колесникової на кордоні з Україною підтвердив прикордонного комітету Білорусі та агентство "Белта".

Джерела "Інтерфаксу" стверджують, що опозиціонерів на кордон з Україною доставили з СІЗО співробітники білоруських спецслужб.

Родненков і Кравцов зараз знаходяться на території України. Про місцезнаходження Колесникової поки нічого невідомо.

"Після ситуації з Ольгою Ковальковою ми спеціально окремо вчотирьох - я, Родненков, Колесникова і Кравцов - обговорювали, що робити, якщо нам буде запропонований такий же вибір як Латушко і Ковальковій: виїхати з країни або потрапити під репресії. І у Марії Колесникової була чітка позиція, що ні за яких обставин вона не виїде з країни, тільки насильно. Принаймні позавчора ввечері вона була абсолютно в цьому впевнена", - сказав юрист і член президії Координаційної ради Максим Знак.

Ситуацію також прокоментував речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко: "В один з українських пунктів пропуску в межах Київської області на в'їзд в Україну прибули двоє громадян Республіки Білорусь Родненков і Кравцов... Громадянка Республіки Білорусь Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 7 вересня в центрі Мінська викрали Марію Колесникову, соратницю екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської і члена Координаційної ради опозиції. Німеччина звернулася до влади Білорусі з вимогою повідомити, де вона знаходиться.

Нагадаємо, раніше з'явилися кадри викрадення Марії Колесникової, які зафіксував відеореєстратор одного з автомобілів, що рухався по вулиці в той момент.