RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Бойовики ДНР раптово перенесли анонсований обстріл ЗСУ на Донбасі

Бойовики на Донбасі, які раніше анонсували на ранок понеділка, 7 вересня, обстріл українських позицій поблизу Горлівки, запросили зустріч Тристоронньої контактної групи для обговорення ситуації навколо населеного пункту Шуми.

Про це йдеться в заяві бойовиків, опублікованій в Telegram-каналі "МЗС ДНР".

Позачергову зустріч Контактної групи бойовики пропонують скликати в середу, 9 вересня, о 12.00.

"Лист з відповідним закликом вже було направлено нами на адресу ОБСЄ", - стверджують вони.

У цій заяві ватажки бойовиків ДНР стверджують, що в районі населеного пунтку Шуми ВСУ проводять додаткові заходи "в частині інженерного обладнання позицій і спроб змінити вихідне позиційне розміщення військ".

"Вчора ми направили додаткові матеріали, що підтверджують факт проведення українською стороною після 22 липня 2020 р робіт зі створення нових траншей в районі н.п. Шуми", - написали вони в повідомленні, висловивши при цьому надію, що "українська сторона і посередники переговорів усвідомлюють важливість збереження того крихкого перемир'я, яке було досягнуто в тому числі і з їх допомогою, і зроблять все від них залежне для того, щоб не допустити нового витка ескалації конфлікту ".

Як повідомляв "Апостроф", бойовики відновили обстріл на Донбасі і знищили бліндажі українських військових в Красногорівці Донецької області. В результаті обстрілу є поранений.