RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Режим "червоної" карантинної зони можуть ввести для всієї України: названо можливу причину

У разі погіршення епідемічної ситуації з поширенням коронавірусної інфекції не виключено, що в Україні буде введено режим "червоної зони" карантину для всієї країни.

Як пише "РБК-Україна" , про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

"У разі погіршення епідемічної ситуації не виключено, що уряд буде змушений ввести режим "червоної зони" для всієї країни, щоб стримати зростання захворюваності. Тому що здоров'я нації - головний пріоритет уряду", - заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

Там додали, що жорсткий карантин, який був введений в Україні навесні, дав можливість медичній системі підготуватися до епідемії. В даний час Кабмін не бачить підстав обмежувати роботу бізнесу, завдаючи шкоди економіці. Вважається, що місцева влада має достатньо повноважень і фінансів, щоб захистити населення від коронавірусної інфекції і підтримати підприємців.

"Новий локдаун поки не реалістичний. Постараємося обійтися адаптивними сценаріями. Тому що важливо не заморозити економіку повністю. У нас окремі галузі і в "адаптивці" сильно провисають", - уточнив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Як повідомляв "Апостроф", 7 вересня, в Україні набуло чинності оновлене епідеміологічне зонування.