RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Загрожують швидкою смертю: лікар зі Львова розповів про сумні наслідки коронавірусу

Коронавірус провокує утворення тромбів, які загрожують швидкою смертю - при тромбозі судин тонкої кишки потрібно в лічені години провести операцію, видалити тромб і відновити кровопостачання, інакше пацієнт загине.

Про це заявив ZAXID.NET завідувач першого хірургічного відділення львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич.

За його словами, в медустанову останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які вимагають негайного хірургічного втручання, врятувати вдається не всіх.

"Ми діагностуємо венозні тромбози, які утворюються в глибоких і поверхневих венах нижніх кінцівок, а також мезентеріальний тромбоз, коли тромб потрапляє в просвіт судин тонкої кишки і призводить до порушення кровопостачання. Більшість таких пацієнтів перехворіли Сovid-19 або коронавірусна інфекція у них є супутнім захворюванням і утворення тромбів виникає як ускладненн ", - зазначив Герич.

Він підкреслив, що багато хто звертається за медичною допомогою, коли через відсутність кровопостачання вже починається некроз. Лікар додав, що при перших тривожних симптомах слід відразу звертатися до лікаря-хірурга. Якщо на нозі раптово з'явився набряк і болі при цьому немає - це може бути тромбоз глибоких вен.

Як повідомляв "Апостроф", директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клуге заявив, що в жовтні-листопаді цього року щоденна кількість смертей від Covid-19 збільшиться.