RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Пляшка з "Новачком" була в готелі: Навальний розкрив гучні деталі свого отруєння

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який після отруєння та лікування в німецькій клініці "Шаріте" прийшов до тями, розкрив деталі свого отруєння.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Олексія Навального в Instagram.

На сторінці політика розповіли про потрапляння яду "Новачок" в організм політика з пляшки води, яку виявили в номері готелю, де зупинявся Навальний і знімальна група. Саме в ній потім німецькі фахівці виявили сліди бойової отруйної речовини.

"20 серпня частина нашої команди полетіла в Москву, частина залишилася в Томську доробляти відео. У польоті Олексій знепритомнів і почав задихатися, літак екстрено сів. Майже відразу співробітники ФБК, які залишилися в Томську, дізналися про те, що трапилося. У цей момент була зроблена єдино можлива річ. Вони викликали адвоката, піднялися в номер, з якого тільки що виїхав Навальний, і почали фіксувати, описувати і упаковувати все, що там знайшли. В тому числі, і пляшки з-під готельної води", - повідомили у Навального і опублікували відповідне відео.

Як наголосили в повідомленні, саме на пляшці з томського номера німецька лабораторія виявила сліди "Новачка". Після того ще три лабораторії, які брали аналізи у Олексія, підтвердили, що Навальний був отруєний саме ним.

"Тепер ми розуміємо: це було зроблено до того, як він покинув свій номер, щоб поїхати в аеропорт. ... Ніякої особливої надії щось таке виявити не було. Але оскільки нам було абсолютно ясно, що Навальний не "трохи захворів", не "перегрівся", було вирішено забрати все, що може хоч якось гіпотетично стане в нагоді, і передати це лікарям в Німеччині. Те, що справу розслідувати в Росії не будуть, теж було досить очевидно. Так і вийшло: минув майже місяць, Росія так і не визнала отруєння Олексія", - наголосили в повідомленні на сторінці Олексія Навального.

Як повідомляв "Апостроф", за результатами трьох незалежних лабораторій, російського опозиціонера Олексія Навального отруїли речовиною з групи "Новачок". Дослідження проб раніше проводилися в спеціальній лабораторії Бундесверу, тепер вони підтверджені в клініках Франції та Швеції.