RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На кордоні України та Угорщини утворилися величезні черги: названо причину

На кордоні України та Угорщини стали утворюватися великі черги з автомобілів, консульство Угорщини в Ужгороді пояснило це проблемами з документами у водіїв з України та інших країн.

Про це повідомляє Mukachevo.net із посиланням на дипломатичне відомство.

Як відзначили дипломати, документи багатьох осіб, які бажають в'їхати в країну ЄС, не відповідають протиепідеміологічним вимогам щодо попередження поширення коронавірусу.

"Тривале очікування і великі черги на пунктах "Чоп - Захонь" і "Астей - Берегшурань" в бік Угорщини утворилися з тієї причини, що в численних випадках документи громадян України і третіх країн, що бажають в'їхати і транзитом перетинати територію Угорщини, не відповідають вимогам правил протидії поширенню пандемії Covid 19! На жаль, кожен 7-й автомобіль з 10-ти повертають!", - уточнили в консульстві.

Зазначається, що право на в'їзд в Угорщину мають водії, що володіють відповідними дозволами або офіційними ліцензіями. Таке право не поширюється на водіїв мікроавтобусів, які не мають таких ліцензій.

Також співробітник прикордонної служби на кордоні з Угорщиною має перевірити стан здоров'я водія і дізнатися про мету його подорожі. Він має право відмовити у в'їзді будь-якій особі і його рішення не може бути оскаржене. При цьому транзит можливий тільки за маршрутом, який узгоджений з місцевою поліцією і протягом 24 годин.

"Звертаємо увагу шановних мандрівників, якщо в цільову країну вашої подорожі маршрут пролягає по території інших країн, наприклад в Польщу, або Молдову, не вибирайте українсько-угорські контрольно-пропускні пункти для зменшення заторів!", - прокоментували в консульстві Угорщини.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Кабінет міністрів України закрив пункт пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю, звідки напередодні з порушеннями правил протиепідеміологічної безпеки прибули сотні хасидів.