RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Зрив спецоперації із затримання "вагнерівців": з'явилися гучні дані про одного з бойовиків

Через злив спецоперації по затриманню бойовиків ПВК "Вагнера" уникнув покарання відомий бойовик ДНР Максим Кошман, який брав участь у збиванні біля Слов'янська гелікоптера ЗСУ Мі-8 29 травня 2014 року, внаслідок чого загинули 12 українських військових разом з генерал-майором Сергієм Кульчицьким.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook нардеп з "Європейською солідарності" Володимир Ар'єв, опублікувавши протокол СБУ зі свідченнями Кошмана.

За його словами, Кошман мав би вже два місяці сидіти в українській в‘язниці і давати покази слідству про злочини РФ. Проте він уникнув відповідальності через зрив і злив спецоперації українських спецслужб.

"Фігура Максима Кошмана має бути особливо цікава бійцям батальйона НГУ імені Кульчицького та рідним вбитого генерала. Кошман, уродженець Слов‘янська і громадянин Росії, брав безпосередню участь у збитті біля Слов’янська гелікоптера Мі-8 29 травня 2014 року, внаслідок чого загинули 12 українських військових, серед них генерал-майор Сергій Кульчицький", - написав Ар'єв.

Кошман тоді отримав за свої злочини "залізний хрест" від терориста Безлера. Про це він сам розповів українському агенту-вербувальнику.

"Я вважаю, що військові, нацгвардійці, родина генерала мають право знати, що сталося і за чиїм наказом відпущено вбивць їхніх рідних і близьких. Ми продовжуємо вимагати створення ТСК у Верховній Раді", - наголосив Ар'єв.

Як повідомляв "Апостроф", суд зобов'язав СБУ відкрити провадження проти глави ОПУ Андрія Єрмака в зв'язку зі зливом інформації про спецоперацію із затримання російських найманців з ПВК Вагнера.