RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Німеччині почалися масові "облави" на українських заробітчан: що відбувається

У Німеччині почали боротьбу з українськими заробітчанами, які нелегально намагаються пробратися в країну.

Як пише німецьке видання Bild, тільки протягом останніх трьох місяців з країни вислали близько 300 українців. За перші 10 днів вересня тут затримали 48 наших громадян, що стало рекордом.

За даними місцевої поліції, українців затримують цілими автоколонами. Багато хто говорить, що їдуть збирати урожай і показують при цьому підроблені трудові договори. Деякі також говорять, що їдуть з туристичною метою, хоча поїздки в Європу з України заборонені через пандемію.

Поліція забирає транспортні засоби, на яких перевозять нелегалів. Водіям же загрожує штраф і кілька років в'язниці.

Так, групу українців, яка видавала себе за туристів, затримали на кордоні Чехії та Німеччини. У них були лише біометричні українські паспорти без віз. Всіх їх депортували до Чехії і заборонили в'їзд до Німеччини терміном на два роки.

Деякі намагаються прорватися до Німеччини на польських таксі, але і тут поліція контролює ситуацію, пише місцева преса.

Потік нелегальних працівників почав рости минулого літа, так як в Німеччині можна заробити в рази більше, ніж в сусідніх державах. Зараз же легально потрапити до Німеччини не можна, так як робочих віз країна не видає.

"Українці просто масово виїжджають до Німеччини через Угорщину, а далі - Чехію або Австрію. В інтернеті зараз маса фірмочок, які обіцяють виїзд на дальній Захід нібито без карантину і за фіктивними документами. А там вже лотерея - проскочиш - не проскочиш. Затримувати стали частіше через те, що німці посилили патрулі після "наведення" поляків, які знають про схему українців з польськими візами", - повідомиор виданню "Страна" джерело в прикордонній службі України.

Нагадаємо, що з 1 вересня Словаччина змінює правила в'їзду для іноземців на свою територію.