RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Коронавірус може проявлятися висипом на тілі: вчені назвали його види і показали фото

Дослідники з Королівського коледжу Лондона виявили, що у дев'яти відсотків людей з позитивним результатом тесту на коронавірус також був висип на тілі або на пальцях рук або ніг.

Про це повідомляє The Sun.

За словами вчених, висип в два рази частіше зустрічається у дітей, ніж у дорослих, і може бути кращим індикатором хвороби, ніж підвищення температури або кашель.

Згідно з наявними даними, висипання можуть з'явитися до, під час або після появи інших симптомів коронавірусу, а іноді і через багато тижнів. Висип також був єдиною ознакою інфекції для 21% людей з позитивним мазком з носа.

Експерти попросили людей анонімно надати зображення свого висипу для подальшого дослідження, після чого назвали вісім різних типів шкірного висипу, які можуть бути потенційною ознакою Covid-19.

Кропив'янка

Горбки на шкірі з'являються і зникають досить швидко протягом декількох годин і зазвичай викликають сильний свербіж. Ці висипання можуть з'явитися на досить ранній стадії інфекції, але можуть зберігатися і надалі.

Висип, як при вітрянці

Області невеликих червоних горбків можуть виникати на будь-якій ділянці тіла, але особливо на ліктях і колінах, а також на тильній стороні рук і ніг. Висип може зберігатися протягом декількох днів або тижнів.

"Обмороження" пальців

Червоні і пурпурні ділянки з'являються на пальцях рук і ніг, можуть бути болісними, але зазвичай не викликають свербіння. Цей тип висипу найбільш характерний для Covid-19, частіше зустрічається у молодих людей з цим захворюванням і має тенденцію проявлятися пізніше.

Висип, як рожевий лишай

Вражає молодих людей і є "провісником" коронавірусу, але може зберігатися кілька місяців.

Екзема на шиї і грудях

Ця висип з'являється на шиї і передній частині грудної клітини в місцях, що піддаються впливу сонячного світла. Може з'явитися в будь-який момент під час або після зараження і зазвичай триває довгий час.

Зміна стану губ

Губи можуть бути болючими, ставати сухими і лускатися в міру одужання. Також може виникнути біль у роті.

Пурпуровий висип

Може проявлятися як плями у вигляді синців, що пов'язано з пошкодженням поверхневих крихітних кровоносних судин.

Екзантема

Симетричний висип, що складається з безлічі червонуватих плям або горбків на тілі. Зазвичай супроводжується симптомами вірусного захворювання, такими як жар, кашель і нездужання.

Як повідомляв "Апостроф", коронавірус не завжди має типові симптоми у вигляді лихоманки, задишки і кашлю, бувають випадки, коли він вражає нервову систему.