RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Боялася, що сина вже немає: розповідь матері і фото курсанта, що вижив у катастрофі Ан-26

У катастрофі літака з курсантами під Харковом вижив лише один хлопець - 20-річний В'ячеслав Золочевський.

Про це повідомляють в офіційному Telegram-каналі президента Володимира Зеленського.

"20-річний В'ячеслав Золочевський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження", - йдеться в повідомленні.

Слава вижив під час катастрофи й отримав не надто важкі травми. Після падіння літака він помітив у темряві тіло товариша, що горіло. Він кинувся його гасити, чим зміг врятувати життя курсанту зі Львова. Однак той отримав вже 90% опіків тіла і помер у лікарні 26 вересня.

Мати потерпілого В'ячеслава розповіла про його настрій перед фатальним вечором. За її словами, син зателефонував їй приблизно о 16:00 і сказав, що з 18 до 21 у них будуть польоти. Хлопець був задоволений і щасливий, він чекав цих занять.

Зараз потерпілий курсант знаходиться в госпіталі Харкова. Лікарі відзначили, що його стан стабільний, середнього ступеня тяжкості. У нього немає опіків. Загрози для його життя також немає.

Як пише ресурс "Місто Х", на місці катастрофи зібралися батьки та родичі загиблих курсантів. Там для них організували пункт психологічної допомоги. Також на місці катастрофи встановили "місце скорботи", куди всі бажаючі можуть принести квіти.

Нагадаємо, катастрофа літака АН-26 ВС України військової частини А 4104, де знаходилися курсанти, сталася о 20:50 в п'ятницю, 25 вересня, недалеко від міста Чугуїв Харківської області. В результаті трагедії на місці загинули 20 людей. Двох постраждалих направили до лікарні, один з який помер 26 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", міністр оборони України Андрій Таран заявив, що літак з курсантами зачепився крилом за землю.

А суботу, 26 вересня, в Харківській області оголошено Днем жалоби за загиблими в аварії літака АН-26 курсантам.