RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

ДБР викликало на допит у справі про "вагнерівців" відомих журналістів: Соколова вказала на дивину

Відома українська журналістка Яніна Соколова отримала повістку про виклик на допит в Державне бюро розслідувань у справі "вагнеровців", по цій же справі в ДБР викликали головного редактора "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова.

Про це Соколова написала в Facebook.

Вона зазначила, що мова піде не про встановлення імені чиновника, який зірвав спецоперацію, а про пошук людей, які нібито розголосили "секретні відомості".

"За зовнішніми ознаками кримінального порушення, передбаченого частиною другою, статті 328, за фактом можливого розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, що спричинило тяжкі наслідки", - сказано в повістці.

Соколова зазначила, що після виклику виникло кілька запитань:

  • Незважаючи на заяви Андрія Єрмака, спецоперація все-таки була.
  • Чому Державне бюро розслідувань займається пошуком тих, хто злив інформацію про спецоперацію, а не тих, хто злив спецоперацію.
  • Для кого оприлюднення "спричинило тяжкі наслідки"?

Журналістка підкреслила, що піде на допит, і додала, що вже не раз коментувала те, звідки з'явилися плівки вагнерівців.

"Що цікаво, за цей місяць до мене ніхто з правоохоронних органів не звертався з проханням надати матеріали цих плівок. Флешка з доказами вбивств і" бізнесу на крові "цих" російських тварюк "нікого чомусь не зацікавила", - резюмувала Соколова.

Юрій Бутусов також написав в Facebook, що отримав виклик на допит у справі про можливе розголошення державної таємниці. Допит повинен відбутися 29 вересня в 11:00. Його веде начальник відділу полковник Вадим Приймачок.

"Швидше за все, мета - дати оцінку матеріалам з кримінальної справи щодо вагнерівців, які опублікували народні депутати і Яніна Соколова. Зрозуміло, я розповім все ключові факти, щоб у справі опинилися всі реальні учасники і свідки наради в ОП напередодні провалу операції", - написав Бутусов.

Він додав, що свідчення повинні дати всі, в тому числі президент Володимир Зеленський, глава ОП Андрій Єрмак, начальник комітету з розвідки Руслан Демченко, заступник голови ОП Роман Машовець, начальник ГУР МО Василь Бурба, перший заступник голови СБУ Руслан Баранецький і секретар президента Марія Левченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фото і відео, які є доказами того, що українські спецслужби дійсно проводили спецоперацію із затримання найманців російської ПВК "Вагнера".