RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Симптоми коронавірусу у українців змінилися: лікар розповіла про тривожну картину

В Україні помітили нові симптоми коронавірусу у заражених COVID-19 пацієнтів.

Про це розповіла завідувачка приймального відділення Харківської обласної інфекційної лікарні Світлана Молокова "Суспільному".

Медики помітили зміни клінічної картини у хворих. У заражених, які надходили до лікарень в березні виявили відміну симптоматики з пацієнтами, які заразилися не так давно. Однак зазначають, що про зміну вірусу говорити зарано, адже це наукова робота.

За словами Молокової, раніше першими симптомами були слабкість і біль в горлі. Тільки потім піднімалася температура, а далі починалася пневмонія. Але зараз до симптомів додалася нежить, а температура тіла не завжди завищена.

"У серпні, ближче до вересня, з'явилися хворі, які говорили, що їх турбують нежить і загальні ознаки респіраторних інфекцій: першіння в горлі, нежить, іноді температура, іноді ні. Два-три дні - сухий кашель, потім продуктивний кашель і задуха", - зазначила лікар.

Медики зараз говорять, що все частіше пацієнти почали скаржитися на симптоми ГРВІ. Пізніше вони здають тест на COVID-19, який показує позитивний результат.

Як повідомляв "Апостроф", дві групи американських вчених, які займалися дослідженням коронавірусу, знайшли зв'язок між браком інтерферону і важкістю перебігу COVID-19, від якого частіше помирають чоловіки.