RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Водіям розповіли, як зменшити витрату палива в авто: є кілька прийомів

Експерти дали кілька порад, як зменшити витрату палива в авто.

Про це повідомляє cumberlink.com.

Автомобільні інженери витрачають багато часу на зменшення ваги авто. Не зводьте нанівець їхні зусилля (і економію палива, до якої вони прагнуть), залишаючи в багажному відділенні непотрібний вантаж. Прибравши непотрібні речі з багажника, ви знизите витрати на паливо.

Творці машин також приділяють багато часу аеродинаміці. Однак речі, закріплені на даху авто нівелюють її. Якщо вам необхідно перевезти багато речей, краще вибрати для цього навісну стійку або коробку. І, нарешті, якщо у вашого автомобіля був заводський багажник на даху, який ви ніколи не використовуєте, подивіться, чи зможете ви зняти його. Це також сприяє економії палива.

Розумне планування поїздок очевидно, зменшує витрату бензину. Навіть якщо вам потрібно їхати в декількох напрямках, все неелектричні автомобілі споживають більше палива при холодному двигуні. Так що чим рідше ви прогріваєте двигун, тим краще.

Більшість водіїв вважають, що на запуск двигуна йде набагато більше палива, ніж якщо залишити його включеним. Однак після зупинки ваша машина витрачає паливо приблизно через 7-10 секунд холостого ходу. Ось чому в нових автомобілях є функція, яка відключає двигун під час зупинок при натисканні на гальмо. Автомобіль все ще включений, але двигун не працює. Натисніть на педаль акселератора, і двигун знову включиться. Деяких це зводить з розуму, але економія палива реальна.

Допомогти заощадити на паливі допоможуть також різні додатки, що повідомляють про акції та знижки на нього.

Всі автомобілі, побудовані з 2007 року, оснащені системами контролю тиску в шинах. Заковика в наступному: система може не попередити вас, поки тиск в шині не стане на 25% нижче рекомендованого. І якщо ви дочекаєтеся цього, ви даремно витратите гроші, адже недостатньо накачані шини збільшують витрати палива. Крім того, недостатньо накачані шини зношуються швидше і нерівномірно, що скорочує термін їх служби.

Жоден список порад щодо економії палива не буде повним без призову зменшити оберти. Не можна обійти стороною той факт, що для низьких швидкостей потрібно менше палива, в основному тому, що аеродинамічний опір збільшується пропорційно швидкості.

Як повідомляв "Апостроф", британські журналісти підготували перелік з 10 автомобілів, які найбільше втрачають у вартості незабаром після покупки.