RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Заморозки і перший сніг: синоптики розповіли про погодні "сюрпризи" у жовтні

Синоптики прогнозують в Україні по-справжньому осінній жовтень з холодами і заморозками.

Про це повідомляє видання "Сегодня".

Укргідрометцентр

Синоптики прогнозують, що з другої половини жовтня в країні температура почне стрімко опускатися від +8 градусів і нижче. В середньому вдень буде +7...+12 градусів. Найхолодніше в західних регіонах, там обіцяють +6...+7 градусів за Цельсієм.

Опади очікуються в кількості 30-65 мм, в Карпатах - 75-100 мм. Такий показник коливається в межах середніх багаторічних значень.

Однак синоптики не виключають температурних сюрпризів у вигляді дуже теплих або аномально холодних днів. Це пов'язано зі зміною клімату, погода іноді дивує нестабільністю.

Народний синоптик Леонід Горбань

За його прогнозами, в жовтні очікується бабине літо з невеликими дощами 3-4 жовтня в деяких областях країни. Температура повітря вдень складе в середньому +16...+18 градусів.

Але вже після 14 жовтня почнеться справжня осінь, температура знизиться до +10 градусів. В Україні також прийдуть сильні дощі, які ще більше знизять температуру - до 3-5 градусів тепла. Вночі можливі навіть заморозки.

В кінці жовтня погода стане майже зимовою. 26-27 числа будуть сильні опади, 29-31 жовтня можливі морози до -3...-5 градусів. Ймовірно, на півночі і сході країни буде мокрий сніг.

Сайти прогнозів погоди

Там пишуть, що жовтень буде дощовим. Відзначають, що 1-5 числа буде бабине літо, а температура підніметься до +20 градусів. Але також прогнозують і дощі.

7-8 жовтня опади підуть, але температура повітря впаде до +12 градусів вдень, а вночі до +6. Далі синоптики знову обіцяють дощі до 25 жовтня.

В кінці місяця денна температура повітря складе +5 градусів. Але заморозків і снігу не прогнозують.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптики прогнозували, що в Україні в цьому році буде відразу три бабських літа.