RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На Донбасі спалахнули сильні лісові пожежі - вогонь продовжує поширюватися: фото і відео

У трьох районах Луганської області в середу, 30 вересня, пожежні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій займалися гасінням лісових пожеж, що виникли через загоряння сухої трави та лісової підстилки.

Про це повідомили в прес-службі ДСНС, опублікувавши фото і відео з місця пожеж.

Вогнища пожеж зосереджені в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де в зв'язку з сильними поривами вітру сталося розповсюдження вогню.

Рятувальники проводять евакуацію населення в селах Муратово і Капітанове Новоайдарського району через пожежу, яка охопила лісовий масив загальною площею близько 50 га.

У Станично-Луганському районі вогонь поширився на площі близько 10 га. Тут також організовують евакуацію мешканців сіл Артема і Нижньотепле.

Пожежа також охопила лісовий масив на загальній площі близько 8 га між селами Половинкине і Байдівка Старобільського району.

За попередньою інформацією, жертв і постраждалих під час пожежі немає. Кількість пошкоджених будівель і споруд від вогню - уточнюється. Гасіння пожеж ускладнює сильний поривчастий вітер швидкістю більше 20 м / с.

"У зв'язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж", - попереджають рятувальники.


За даними прес-служби ДСНС, на гасіння лісових пожеж в трьох районах було залучено 192 особи і 44 одиниці техніки, з них від ДСНС - 107 осіб і 22 одиниці техніки.

Як повідомляв "Апостроф", у Воронезькій області (Росія) розгорілися масштабні лісові пожежі, площа загоряння сягнула близько 95 гектарів.