RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

В Україні ввели компенсацію за послуги "муніципальної няні": хто може її отримати

Українці отримали можливість компенсувати вартість послуг "муніципальної няні", скористатися якими можуть батьки або опікуни дитини за умови зайнятості кожного з них.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на своєму засіданні в середу, 30 вересня.

Грошова компенсація за послугу "муніципальна няня" надається державою за умови зайнятості кожного з батьків або опікунів дитини відповідно до закону "Про зайнятість населення". При цьому компенсація не може бути надана особам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років.

Рішенням уряду пропонується в разі догляду за дитиною з інвалідністю або вродженою хворобою компенсацію за послуги "муніципальної няні" виплачувати у двох розмірах прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, але не більше вартості послуги няні, оплаченої поручителем.

Також в Кабміні наголосили, що з 1 січня 2021 року заяву з документами на отримання компенсації послуги "муніципальна няня" можна подати поштою або ж у електронному вигляді.

Як повідомляв "Апостроф", через зменшення Верховною Радою фінансування пільг і житлових субсидій на 8,2 млрд гривень з 47,6 до 39,3 млрд гривень, вже цієї осені субсидії можуть втратити близько 15-20% одержувачів.